electrofishing tool electrofishing suppliers electrofishing instructions electrofishing for catfishes electrofishing for trouts and salmons with SAMUS725M electrofishing with backpack electrofisher electrofishing equipment electrofishing equipment electrofishing toolkontakt mit Uns
Főoldal

Mi az elektromos halászat ?

Hogyan halásszunk ?

Electrofisher SAMUS 725 MP

Fish shocker SAMUS300

Instrukciók

Videók és fotók

Kapcsolat

Linkek

safe and reliable electrofishing machine
Electrofishing kézikönyv SAMUS725G.

electrofisher and fishing shocker

 
electrofishing  with catfishing regime

Mi a electrofisher?


A electrofisher olyan elektronikus eszköz, amelynek segítségével az ember is - bizonyos gyakorlat - fogás halak nagy mennyiségben, és nagyon gyorsan. Eszméje electrofisher alapul, hogy az elektromos áram egyenáram vízben megjelenő hal úgynevezett anód reakció (galvanotaxis) hatására, mely halakban kezdődik áramlik a negatív elektród a pozitív elektródák. Legérdekesebb tény, hogy minél nagyobb a halakat annál szívesen megy ki a víz irányába a szák.

Rajz mutatja be a halak viselkedése hatására elektromos áramot.

Anód reakció a halak (húzza az anód irányában) azzal magyarázható ez, hogy a kifogott halak meghatározott mozgási irányának ionok és irányítja magát fejjel a saját patak. Hatására elektromos mező disznósajt halak zsugorodik és felmerül automatikusan. Az igazság az, hogy az anód nem tudja elérni, ha mintegy anód feszültség magasabb a kritikus. Ebben az esetben a hal esik állapotban ideges sokk és vitorlák ki vagy csepp az alján. Annak megakadályozása, hogy a feszültség bővül, vagy csökken a távolság katód és anód. Ez azonban jelent bizonyos technikai nehézségeket. Bővítése közötti tér elektródák, megpróbálja megtartani optimális elektromos mező okoz bővítése veszélyes zónában a hal. Eltekintve attól, hogy a paraméterek az alkalmazott elektromos mező jelentős mértékben függ a vezetőképessége vizek (saltiness), a hőmérsékletet, a felületi elektródák, forrása a tápegység. Sok fajta halak, azok eltérnek egymás között a méret. Miután kutatások azt találták, hogy ez történik, csak abban az esetben közvetlenül a jelenlegi vagy impulzus áram. Leghatékonyabb jelenik meg egyenáram, de ez csak részben, hogy az csak az édesvizek az alacsony vezetőképesség vizeken. A legtöbb sós víz lenne kereslet használata nagy hatalom tápegység az ilyen eszközök. Ennek eredményeképpen a legtöbb esetben használják impulzus áram. Impulzus áram hatékonyabb a kisebb energia szükséges a tápegység a electrofisher.

Alapvető része electrofishing a halat a szaporodásra, mindazonáltal lehet használni egyformán jól halászni a fogyasztói célok elérése érdekében. Felszerelni, a készülék, a halász nyomja meg a gombot, a kormánykerék, megmártózik elektródák és a "pick up" hipnotizált halak. Abban a pillanatban a vadászat halak úsznak fel különböző méretű, kicsik után rázta le magát az ideges sokk elhajózik néhány másodperc alatt rejtőzik véletlenszerűen, nagyobbak választják ki horgász.

Alatt áramlását elektromos áram vízben elegendő energia halat emel a plusz mínusz. Ezt a reakciót nevezik anód reakció. Minden művészet ebben az, hogy az elektromos áramot is egyenáram. Azonban kap hatalma egyenáram szükséges területek felkarolása elegendő a víz nem elem nem lenne elég nagy. Mert az általunk használt impulzus áram. Meg kell tudni, hogy minden hal meg kell választani a saját paramétereinek impulzusok. Némi javítást hordoz sok tényező, mint: időjárás, az évszak, vagyon egy adott vizek biológiai állapotára halak és mások. Vadászat a halak elektromos áram jelenleg szer modern művészet. Electrofisher sok feltételnek kell megfelelnie és követelményeket annak érdekében, hogy fogás is, és erről alább.

Nem megy túl egy elmélet be kell mondani, hogy fogják a halakat is electrofisher meg kell felelniük az alábbi kritériumoknak:

1. Electrofisher kell a maximális erős egy adott elem (akkumulátor) - amely lehetővé teszi ezt - mi lehet bővíteni a halászati övezetében. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a halak úszni akár szabadon szák optimális körülmények között a halászati és oly módon, amely nem károsítja azokat a halakat, és ha szükség van tolva (a kis halat, megsütjük.)

2. Tudnunk kell, hogy a víz fontos, hogy biztosítsák a áramlását elektromos áram (amper), és nem feszültség (Volt).

3. Felületi elektródák kell, lehetőleg maximális ésszerű mértékben a nagyításhoz áramlását a jelenlegi és szabadon működtethetők. Katód kell egy darab 1, 5-2 méteres rugalmas rézvezeték vastagsága körülbelül 2 mm.

4. Intenzitású impulzusok kell a minimális - és adott idő alatt, hogy a vizekhez megfelelő erő.

5. Impulzusok gyakoriságát kell szabályozni tartományban 5-120 Hz-re.

6. Impulzusok hosszát kell lennie a tartományban mintegy 30 mikroszekundum - 3 milliszekundum. Abban az esetben, kisebb nagyobb frekvenciájú impulzus (hossz).

7. Electrofisher alaposan fel kell dolgozni körű ellenállás-20-500 ohm.

8. A telepes tudjuk venni a bátorságot ahhoz amperben egyenlő a kapacitás Ah (Amper-óra).            Rendszer electrofisher